Forvaltning av arv til barn under 25 år

Med en ny sikkerhetsventil i ditt testament, kan du med enkle grep forhindre at barna bruker opp arven på 18-års dagen.

Et idyllisk foto av to barn som slapper av i en hengekøye

En fleksibel løsning for barnets beste

Med et testament vil du ha mulighet for å plassere arven under forvaltning frem til barnet er modent nok til å ta gode valg for bruken av midlene, med en grense på opptil 25 års alder.

Du vil også få mulighet til å nyansere begrensningen ved å kunne bestemme at arvingen likevel kan få utbetalt hele eller deler av midlene før fylte 25 år dersom det for eksempel skulle bli aktuelt å kjøpe bolig eller ta høyere utdanning.

Dette betyr i praksis at du kan legge inn en sikkerhetsventil som forhindrer at en eventuell arv blir sløst bort på 18-års dagen, samtidig som du tar høyde for at midlene kan låses opp til et fornuftig formål.

Hvem bør forvalte barnets arv?

Med mindre du har oppgitt dine ønsker i et testament, vil Statsforvalteren forvalte barnets arv inntil barnet fyller 18 år, om du skulle falle og etterlater deg mindreårige barn.

Statsforvalteren vil sette av midlene på en låst bankkonto, noe som utelukker mulighetene for investering i aksjefond eller andre sparemåter som kan gi høyere avkastning over tid.

I ditt testament kan du selv velge hvem som bør forvalte barnets arv. Dersom du velger den som har foreldreansvaret eller en annen økonomisk verge, vil du i tillegg til å kunne utsette utbetalingen, også ha mulighet til å gi innspill om hvordan du ønsker at arven skal forvaltes frem til barnet selv kan disponere over midlene.

Velg en løsning som passer for dine barn

Med Justify kan du selv ta stilling til hva som vil være best for dine mindreårige arvinger. Med noen få tastetrykk kan du enkelt sette opp et testament som er tilpasset dine ønsker og din familiesituasjon. Steg-for-steg veiledning vil bli gitt underveis.

Eksempel på hvordan man kan ta egne valg rundt arv til mindreårige

Bestem over din arv med et testament

Med Justify er det enkelt å få på plass et gyldig testament. Vi lagrer dokumentene trygt og deler testamentet med arvingene etter din død.

Les mer om testament

Flere artikler

2024-10-24
GPS-sporing i fremtidsfullmakten. Dette må du vite.

Samtykke til GPS sporing er nå inkludert i våre fremtidsfullmakter, for å gi deg enda bedre trygghet om noe skulle skje.

2024-08-12
Er ektepakt aktuelt for oss?

Ektepakt er aktuelt for dere som ønsker å lage en skreddersydd forhåndsavtale om deling av verdier ved skilsmisse eller død. Uten en ektepakt gjelder ekteskapslovens regler om felleseie.

2024-08-09
Dette bør du tenke gjennom før du velger å sitte i uskiftet bo

Det beste rådet når det gjelder uskifte er at man bør forstå hva det omfatter og ta et aktivt valg som passer for deg og dine nærmeste.

2024-08-09
Skifte eller uskifte – hva bør jeg tenke over?

Å sitte i uskiftet bo betyr at du utsetter arveoppgjøret til din avdøde partner. Den gjenlevende bør i hvert enkelt tilfelle ta en vurdering på om det er lurt å sitte i uskiftet bo – det er nemlig ikke slik at det er lurt for alle.

2024-07-16
Nå kan du få advokathjelp, enkelt og til fast pris

Hos Justify forstår vi at juridiske spørsmål kan være utfordrende. Derfor har vi utviklet en ny tjeneste, Veiviser. Veiviser gir deg klar og tydelig veiledning om jussen og hvilken retning du bør ta når du har en juridisk utfordring.

2024-07-01
Er det greit å opprette fremtidsfullmakt med en mal fra nettet?

Det er flere grunner til at en standardisert mal for fremtidsfullmakt kan gi deg trøbbel når den trer i kraft. Advokat Dag Josef Foss forteller deg hvorfor å laste ned en mal fra nettet ofte ikke er en god løsning.